Un plus de performanță pentru Androidul tau !

Adaugat de in categoria Tutorial la data 19/Mai/2016 . 0 Comentarii.
Un plus de performanță pentru Androidul tau !

Un plus de performanță pentru Androidul tau !

 

În acest articol dorim să împărtășim cu voi în câțiva pași simpli pentru mărirea performanței sistemului Android, setări fine care suntem siguri că vor face diferența pentru mulți dintre voi, în special pentru cei care în continuare dețin un smartphone mai vechi de 1-2 ani.

Primul pas este acela de activare a meniului Developer Options.

Intrați în Settings, apoi About device , derulați în jos până la Build number și apăsați cu degetul succesiv de 7 ori pe acest Build number. Pe măsura ce apăsați va apărea un mesaj pe ecran care va spune că sunteți pe cale sa activați meniul Developer Options.

Pentru acest tutorial noi am ales să folsim un Smartphone Samsung Galaxy Young S6312 deoarece este dotat cu un procesor single core care rulează la o frecvență de 1GHz și o memorie RAM de 768MB, telefon la care acest trick o avut un impact masiv crescând durata de viața a bateriei și viteza de răspuns în diferite aplicații.

 

Începând cu versiunea KitKat, cei de la Google s-au gândit că ar fi mai bine să ascunda acest meniu.

După ce apăsăm de È™apte ori consecutiv pe Build number ne va apărea un mesaj “ You are 2 steps away from being a developer” -“ You are 1 steps away from being a developer”  “Congratulations you are a developer”.

 

 

Acum ne vom întoarce în meniul settings și vom găsi meniul Developer options, apăsăm pe el și vom schimba patru setari care îngreunează extrem de mult și de care efectiv nu avem nevoie în special, ele fiind pur estetice. Ne va apărea o nouă fereastră, derulăm în jos și ne oprim la cele trei opțiuni :

  1. Window animation scale
  2. Transition animation scale
  3. Animation duration scale

 

Aceste animații îngreunează procesorul telefonului tău și automat îl obligă să consume și mai multă baterie.

Aceste 3 opÈ›iuni după cum putem vedea È™i în poza  mai jos, pe care le vom dezactiva pe fiecare în parte după cum vedeÈ›i în pozele de mai jos:

 

 

 

 

 

După ce le-am dezactivat, derulăm și mai jos și alegem - Limit background processes- și procedăm după cum arată imaginea de mai jos:

 

Această limitare a proceselor ce rulează în background nu va permite telefonului să pastreze mai mult de 2 procese active simultan, astfel pastrând memoria RAM mult mai liberă oferind o navigare rapidă.

Aceste setari fine de sistem cu siguranță vor aduce la viață dispozitivele de acum 2 ani și un plus de performanță pentru cele noi.

 

 

 

 

 

Modificat la: 19/Mai/2016
© 1994 - 2024 BOCRIS SERV S.R.L. | CUI: RO6260085, REG. COM.: J29/2413/1994 ANPC
solutionarea alternativa a litigiilor
solutionarea online a litigiilor