Traim în era wireless si suntem mandri de asta

Adaugat de in categoria Informatii la data 11/Mai/2015 . 0 Comentarii.
Traim în era wireless si suntem mandri de asta

Nu știu câți dintre voi dețin un laptop și încă nu au achiziționat un mouse wireless, o boxa wireless, cine mai dorește să aibă fire care se încurcă și se rup? Avem norocul să trăim într-o societate informațională care evoluează într-un ritm alarmant și unul din beneficiile acestei evoluții masive este reprezentat de rețeaua Wireless.

Aplicațiile acestei tehnologii Wireless ne confera un confort deosebit în activitățile noastre de zi cu zi. Mulți dintre noi când auzim de wireless ne gândim automat la Router, Internet și Laptop care are "wireless" și nu este greșit, aceasta este doar o aplicație a tehnologiei wireless cu scopul de a transmite conexiunea la internet.

O altă aplicație care valorifica aceasta tehnologie, cea de care dorim sa vă vorbim in acest articol este reprezentată de industria de periferice pentru calculatorul nostru personal.

Avem o plajă mare de produse de unde să alegem de la clasicul mouse la tastaturi care mai de care, caști profesionale, boxe audio și așa mai departe. Datorită concurenței și evoluției tehnologiei prețurile acestor produse au atins cote acceptabile fiind accesibile publicului larg.

Un exemplu ar fi perifericele wireless dezvoltate de catre firma Logitech. Aceasta companie are în spate o imagine solida in piața perifericelor și îi menționăm datorita modului înteligent în care au folosit tehnologia wireless cu produsele lor.

Unul din aspectele care diferențiază perifericele celor de la Logitech față de alți producători este Logitech Unifying, acesta implementează posibilitatea de a conecta pana la 6 periferice wireless diferite (obligatoriu sa fie Logitech) la acelasi receptor, in loc sa avem 6 receptori si 6 periferice wireless avem un singur receptor la care putem conecta pana la 6 periferice in același timp iar cu ajutorul programului SetPoint putem seta anumite funcții pentru perifericul nostru sau monitoriza nivelul bateriei.

 

 

Într-un articol trecut vă vorbeam despre tehnologia Bluetooth. Bluetooth este o forma a rețelei wireless folosită în special la transferul de fișiere intre telefoanele mobile si chiar și anumite modele de mouse folosesc bluetooth și nu în ultimul rând pentru caștile wireless destinate tabletelor si telefoanelor. Presupunând că ați citit articolul "Clasele de putere bluetooth" la o scurtă documentare pe internet aflăm că majoritatea castilor bluetooth au clasa de putere 2 cu diferite versiuni bluetooth. Datorita prețului accesibil tot mai mulți dintre noi am pașit în această eră wireless și am achiziţionat la o recomandare sau de ce nu, din pură curiozitate o pereche de căști wireless. Știați că majoritatea căștilor din această categorie dețin 2 microfoane, unul pentru voce şi unul pentru anularea zgomotului ambiental si ale opțiuni cum ar fi amplificarea de bass, inalte sau medii. Unele dintr-o categorie de preț mai mare dețin procesoare de sunet încorporate care modelează sunetul pentru o experiență audio de neuitat, aici acordam credit companiei Creative care dețin produsul Creative Sound Blaster Evo ZxR pe care il puteți găsi pe www.bocris.ro. Tot celor de la Creative le acordam credit pentru modelul Creative Hitz WP380 care este oferit publicului larg la un preț extrem de atractiv şi inglobează tehnologii precum NFC si Creative ShareMe care permit căștilor să se conecteze la alte perechi de căști bluetooth astfel încât tu și prietenii veți putea asculta simultan aceeași melodie intr-un mod wireless.

Modificat la: 11/Iunie/2015

Articole relevante:

© 1994 - 2024 BOCRIS SERV S.R.L. | CUI: RO6260085, REG. COM.: J29/2413/1994 ANPC
solutionarea alternativa a litigiilor
solutionarea online a litigiilor