Tehnologia panelurilor LCD

Adaugat de in categoria Informatii la data 11/Iunie/2015 . 0 Comentarii.
Tehnologia panelurilor LCD

Tehnologia panelurilor LCD Atunci când doriţi să achizitonați un monitor sau un televizor nou, varietatea de modele și tehnologii vă pot induce în eroare. Acum ceva vreme pe site-ul www.bocris.ro in cadrul secțiunii blog s-a scris un articol cu privire la diagonala viitorului nostru televizor, il puteți accesa aici.

În acest articol ne-am gândit să facem un mic rezumat în legătură cu tehnologiile panelurilor LED pentru a vă ajuta să faceţi o alegere optimă pentru dumneavoastră. Principalele tipuri de panel folosite în cadrul tehnologiei LCD sunt:

TN (twisted nematic), VA (vertical alignment), IPS (in-plane switching) şi PLS (Plane to Line-Switching) tehnologie care a fost implementată de Samsung.

Panelurile TN - Avantajele acestor paneluri sunt rapiditatea (de obicei 2ms timp de răspuns) și costul scăzut. Dezavantajele majore sunt unghiul îngust de vizibilitate, luminozitatea relativ scăzută și reproducerea inexactă a culorilor.

Panelurile VA (S-PVA, MVA) - care are unghiul de vizibilitate îmbunătățit în comparație cu panoul TN, reproducerea mai bună a culorilor și o luminozitate mai mare. Deasemenea, dintre toate tehnologiile tinde să aibă nivelurile de negru cel mai bine redate. Timpul de răspuns al panelurilor VA ca și semnalul de intrare (imput lag) nu sunt însă atât de rapide ca la panelurile TN

Paneluri IPS - Sunt corelate cu tehnologia PLS pentru un unghi de vizibilitate cât mai bun și pentru a îmbunătăți acuratețea culorilor. Oricum, negrul nu este atât de profund ca la tehnologia VA. Monitoarele IPS sunt cele mai lente din branșă în ceea ce privește timpul de răspuns și semnalul de intrare, dar excelează la calitatea și acuratețea culorilor.

Panelurile PLS - ele sunt cea mai nouă tehnologie de la Samsung, Panelurile PLS au un unghi de vizibilitate la fel de larg ca și panelurile IPS, în timp ce oferă o luminozitate mai mare cu un consum mai redus.

Vă așteptăm cu drag pe site-ul nostru www.bocris.ro împreună cu prețuri mici si oferte care mai de care la monitoare și televizoare.

Modificat la: 11/Iunie/2015
© 1994 - 2024 BOCRIS SERV S.R.L. | CUI: RO6260085, REG. COM.: J29/2413/1994 ANPC
solutionarea alternativa a litigiilor
solutionarea online a litigiilor