Securizare in 2 pasi

Adaugat de in categoria Tutorial la data 26/Mai/2016 . 0 Comentarii.
Securizare in 2 pasi

Securizare cont Facebook .

Cu toÈ›i avem un cont de facebook în ziua de azi pentru motive întemeiate de ex- ne ajută să ne găsim colegi de È™coală generală , liceu , facultate etc. Popularitatea reÈ›elelor de socializare a explodat în ultimi ani atât de mult încât anumiÈ›i angajatori folosesc contul de  facebook să completeze ceea ce noi am scris în CV, contul personal de facebook devenenind astfel un “buletin” pe internet, ceva mult mai personal decât o pagină pe o reÈ›ea de socializare.

Ce ne facem dacă cineva ne află parola ? .. Evident acea persoană  va putea accesa  contul nostru de facebook È™i va putea ruina imaginea nostra pe internet.

Cea mai mare problemă în prezent pe Internet este spionajul, nu furtul în sine de informații ci spionajul prin keylogger și nenumarate alte metode, monitorizarea în sine

Facebook pune la dispoziție ultilizatorilor sai un sistem bine pus la punct de autentificare prin 2 pași.

Ce presupune acest sistem ? Acest sistem presupune o dubla autentificare , odata cu parola de cont + cod pe mail sau parola de cont + cod athenticator (cod generat automat de aplicația Authy, regenerat la fiecare 30 de secunde).

Ambele metode sunt mult mai bune decât parola singură.

Noi vă vom vorbi despre metoda de authentificare cu parola si cod athenticator prin aplicatia Authy.

Această aplicaÈ›ie Authy vă poate ajuta să vă securizaÈ›i o multitudine de conturi printe care È™i contul de Facebook pe care noi dorim să îl securizăm, motivul pentru care am ales  această aplicaÈ›ie pentru că oferă obÈ›iuni cheie superioare celorlalte aplicaÈ›ii ce fac în esență acelaÈ™ lucru.

Obțiunile cheie oferite de către aplicația Authy:

·         Permite utilizare programului pe mai multe dispozitive

·         Facilitează autentificarea fară a fi necesară o conexiune la internet

·         Permite securizarea prin amprentă la autentificarea in aplicaÈ›ie

 

ÃŽn continuare vă vom prezenta în câțiva paÈ™i simpli cum să legaÈ›i  contul de facebook cu această aplicaÈ›ie pentru o securitate maximă, È›inem să vă amintim că È™i o parolă bine structurată aduce un plus de securitate contului.

Configurarea autentificării în 2 pași este una relativ simplă:

Primul pas fiind acela de a deschide pe  al vostru Smartphone Magazin Play “Play store” È™i să scrieÈ›i în căsuÈ›a de căutare „ Authy “ , instalaÈ›i aplicaÈ›ia È™i o deschideÈ›i.

Configurare Authy

 

Pasul doi - după cum arată È™i poza de mai jos aplicaÈ›ia necesită numărul de telefon È™i o adresă de mail, selectaÈ›i prefixul țării noastre apoi numărul de telefon fara 0 în față -> ex 721234567.

Configurare Authy

 

Pasul trei - Accesăm contul nostru de Facebook intrăm la Setări – Security – Code Generator și alegem Edit dupa cum puteți observa și în poza de mai jos.

Configurare Authy

 

Pasul patru – revenim la al nostru smartphone și alegem Add Account – alegem Scan QR Code si scanam codul afisat pe ecranul calculatorul nostru dupa care aplicatia authy ne va genera un cod pe care va trebui să îl adaugăm in casuța din browser.

Configurare Authy

Felicitări ! Acum contul Dumneavoastră de Facebook este securizat în 2 pași, primul fiind parola și al doilea fiind codul din aplicația Authy

 

Modificat la: 29/Iunie/2016
© 1994 - 2024 BOCRIS SERV S.R.L. | CUI: RO6260085, REG. COM.: J29/2413/1994 ANPC
solutionarea alternativa a litigiilor
solutionarea online a litigiilor