Micro-PC Intel Compute Stick

Adaugat de in categoria Noutati la data 20/Martie/2015 . 0 Comentarii.
Micro-PC Intel Compute Stick

Se pare că gigantul producător de procesoare Intel pășește pe urmele lui Google care a lansat dispozitivul Chromecast care ne ajută sa vizualizam videoclipuri si filme cu ajutorul lui Netflix doar conectândul la portul HDMI de la televizor. Intel dorește sa revoluționeze acest segment din lumea IT cu noul sau dispozitiv Intel Compute Stick (un mini calculator integrat intr-un stick similar dispozitivului lansat de Google , Chromecast).

Dispozitivul minune de la Intel rulează versiunea completă a sistemului de operare Windows 8.1, compania a anunțat ca stick-ul in ciuda dimensiunilor sale reduse dispune de componente hardware puternice.

Varianta ce ruleaza Windows 8.1 are onboard 2GB RAM, 32GB spatiu plus procesorul Intel Atom Z3735 cu patru nuclee, acestea fiind spuse ne putem realiza comod activitatile noastre de zi cu zi .

Intel a decis sa nu dezamăgească iubitorii sistemului de operare Linux, așadar au anunțat că vor lansa și a doua variantă a dispozitivului care va rula versiunea completă a sistemului de operare Ubuntu Linux. Acest nou dispozitiv va fi dotat cu componente cu specificatii mai slabe decat varianta ce rulează Windows. Versiunea pentru Linux are 1GB RAM și 8GB spațiu în timp ce procesorul este acelasi : Intel Atom Z3735 Quad Core.

Ambele versiuni sunt dotate cu slot pentru micro-SD. Cu ajutorul tehnologiei Bluetooth 4.0 putem conecta tastatură și mouse wireless. Stick-ul celor de la Intel la fel ca și Chromecast de la Google folosește interfața HDMI, deci îl putem conecta cu ușurință la orice TV care deține un port HDMI.

Ambele versiuni vor fi disponibile pe piață nu mai devreme de Martie 2015, se pare ca nu va dura mult până ce tehnologia va evolua indeajuns de mult încât sa ne trezim cu calculatorul la noi in buzunar.

Taguri: Intel Compute Stick Modificat la: 08/Iulie/2015
© 1994 - 2024 BOCRIS SERV S.R.L. | CUI: RO6260085, REG. COM.: J29/2413/1994 ANPC
solutionarea alternativa a litigiilor
solutionarea online a litigiilor