Ce stabilizator de tenstiune sa alegi

Adaugat de in categoria Informatii la data 19/Martie/2014 . 0 Comentarii.
Ce stabilizator de tenstiune sa alegi
Stabilizatorul de tensiune este un dispozitiv electric ce mentine valori relativ constante ale tensiunii electrice pe un element de circuit. Poate avea componente electronice sau electromecanice.
Exista mai multe tipuri de stabilizatoare cum ar fi stabilizatoarele de tensiune cu relee si cele cu servomotor. 
 
Stabilizatorul de tensiune cu relee : Stabilizarea tensiunii se face printr-o serie de relee, care declanseaza la anumite valori fixe de tensiune electrica, fapt care face ca un stabilizator de tensiune cu relee sa aiba o marja de eroare de aproximativ 5-10% in stabilizarea tensiunii. De exemplu, la valori ale tensiunii de intrare de 195-205V, tensiunea la iesirea din stabilizator poate varia intre 215 – 225V.
 
Stabilizatorul de tensiune cu servomotor : In cazul acestui stabilizator, transformatorul este echipat  cu un servomotor care, la valori diferite ale tensiunii de intrare, poate accesa valori intermediare de tensiune pe iesire , fapt care face ca marja de eroare a stabilizarii sa fie foarte mica, in jurul valorii de 3%.
 
Este foarte important sa nu conectati niciodata la un stabilizator de tensiune consumatori cu o putere totala mai mare decat puterea maxima a stabilizatorului, in acest caz existand riscul de a distruge stabilizatorul.
 
Stabilizatoarele de tensiune care se gasesc in comert sunt in general automate, iar stabilizarea tensiunii se face automat, indiferent de valoarea tensiunii de intrare, nemaifiind necesar ca utilizatorul sa intervina in vreun fel pentru a regla tensiunea.
Taguri: stabilizator tensiune, avr Modificat la: 11/Iunie/2015
© 1994 - 2024 BOCRIS SERV S.R.L. | CUI: RO6260085, REG. COM.: J29/2413/1994 ANPC
solutionarea alternativa a litigiilor
solutionarea online a litigiilor